Jednoduchá správa školních zařízení

Školy si dnes pořizují velké množství nových zařízení a je potřeba se o ně starat. Instalovat na ně aplikace, bezpečnostní politiky a zabezpečení.
Intune for Education zjednodušuje nastavení a správu zařízení. Byl vytvořen speciálně pro školní prostředí a umožňuje rychlou správu zařízení s Windows a iOS/iPad. Je součástí licence M365 a najdete jej na adrese: https://intuneeducation.portal.azure.com.

Pořízení nového vybavení

Váš dodavatel vám může pomoci se zřízením zařízení pomocí Windows Autopilot. Tato služba umožňuje zaregistrovat zařízení ve vaší správě, ještě před jeho dodáním. Následnou instalaci zařízení mohou provést vaši žáci nebo učitelé.

Instalace aplikací

Zařízení se řadí do skupiny a pro tyto skupiny můžete nasadit aplikace, přesně podle potřeb uživatelů. Zařízení nemusí být ani ve vaší škole. Stačí jejich připojení k internetu. Stejně jednoduše můžeme aplikace i odinstalovat.

Nastavení zařízení

Stejně jednoduše jako proběhla instalace aplikací, můžete zařízení i nastavovat. Můžete blokovat přidávání účtů, omezit oprávnění instalací, nakonfigurovat internetový prohlížeč, wifi připojení, připojit tiskárny. Jednoduše připojíte Onedrive a nastavíte zálohování uživatelských dat do cloudu.

Údržba zařízení

Jsou prázdniny a školy často „uklízí“ své zařízení. Odstraňují se staré profily a nepotřebné aplikace atd. Proč to dělat ručně?
V Intune for Education máte nabídku pro nastavení sdíleného zařízení. Pokud ji využijete profil, ke kterému se nepřihlásí uživatel déle než 50 dní se automaticky vymaže. Stejně tak se profily mažou pokud kapacita volného místa klesne pod 20%.